Praktisch
Praktisch
Praktisch

Fotografie rondreis in groep. Vertrek april 2022. Minimum aantal deelnemers: 6 personen. Vluchten niet inbegrepen. Rondreis in groep, met Nederlandstalige begeleiding (J.Oostvogels) en Engelstalige vogelgids (L.Camara)

Aankomst Banjul - Mandinari River Lodge

Mandinari / Boot safari in de mangroven - Mandinari River Lodge

Brufut woods - Marakissa - Marrakisa river camp


Na het ontbijt rijden we naar Brufut woods (hier komen we zeker de Violet Turaco en de Groene Turaco tegen) doen we enkele hotspots onderweg en rijden we naar Marakissa. Het Marakissa Rivercamp ligt in het zuiden van Gambia, dicht bij de Senegalese grens, aan de oever van een kleine rivier. Het is omgeven door rivier-, struik- en moerasgebieden. Deze biodiversiteit herbergt vele soorten vogels; het kamp staat bekend als een van de beste plekken om vogels te spotten in Gambia. De uitzichten variëren van bush, open veld en rivierlandschap. Er zijn krokodillen en hagedissen in de buurt van het kamp. Niet vergeten ... de lunch is hier overheerlijk!!
Marakissa en omgeving - Gunjur Konoto Forest - Marakissa river camp


Het Marakissa Rivercamp ligt in het zuiden van Gambia, dicht bij de Senegalese grens, aan de oever van een kleine rivier. Het is omgeven door rivier-, struik- en moerasgebieden. Deze biodiversiteit herbergt vele soorten vogels; het kamp staat bekend als een van de beste plekken om vogels te spotten in Gambia. De uitzichten variëren van bush, open veld en rivierlandschap. Er zijn (schuwe) krokodillen en hagedissen in de buurt van het kamp. (Blackcap Babbler, Orange-cheeked Waxbill, Spotted Honeyguide, Greater Honeyguide, Yellow-billed Oxpecker, Yellow-throated Longclaw, African Golden Oriole, Yellow-billed Kite, Violet-backed Starling, Black-winged Red Bishop, Purple Glossy Starling, White-rumped Seedeater, Blue-bellied Roller,Cardinal Woodpecker)
Kartong wetlands - Marakissa River camp

Marakissa omgeving - Marakissa River lodge

Bao-bolong wetland reserve - Tendaba camp

Boot safari Gambia rivier - Tendaba camp

Boottocht Baboon island (Chimp rehabilitation center) - Janjanbureh camp


Het Chimpansee Rehabilitation Project Camp (Badi Mayo) ligt in het Gambia Nationaal Park, 270 km stroomopwaarts en ligt net onder de rand van de kliffen van het vasteland met uitzicht op de rivier en de Baboon Eilanden. We gaan niet alleen chimpansees spotten maar komen onderweg wellicht ook nijlpaarden tegen.
Boot safari - Diverse hotspots - Janjanbureh camp

Bansang Quarry - Bansang regio - Bintoes Lodge

Terug richting kust - Abca's Creek

Kotu nature trail - Fajara - Water plant - Tropic Garden Hotel

Boottocht Kotu stream - Kotu Bridge - Tropic Garden Hotel

Terug naar de luchthaven


Jammer, maar je weet het al wel : einde van deze trip, maar je hebt je hart verloren aan The Gambia, aan zijn vogels, de nartuur en aan de vriendelijke bevolking. Nog even spotten en dan koffers pakken, tijdens de korte trip naar het vliegveld wordt er meestal weinig gezegd…….

20191009-_ABC6818.png

DISCOVER OUR GROUP TOURS FOR 2022
CUSTOMISATION IS POSSIBLE