Praktisch
Praktisch
Praktisch

Individuele rondreis Gambia (10 dagen) - minimum 2 personen - vluchten niet inbegrepen

Aankomst Banjul - Kotu Bridge - Palm Beach Hotel


Na een vlucht van ongeveer 6 uur over voornamelijk het desolate maar indrukwekkende West-Afrika landen we op de enige landingsbaan van Gambia, Banjul International Airport. Na een ritje van een goede 10 km maken we kennis met Palm Beach hotel in Kotu, waar we 2 nachten verblijven. Afhankelijk van tijdstip van aankomst gaan we al vogels spoten aan de gekende Kotu Bridge, zeker goed voor verschillende soorten vogels. (Wire-tailed Swallow, Senegal Thick-knee, Snowy-crowned Robin Chat and Yellow-crowned Gonolek, Striated Heron, Hamerkop, White-backed Night Heron, Black-headed Plover, Pied Kingfisher, Malachite Kingfisher, Wattled Plover, Beautiful Sunbird, Broad-billed Roller)
Kotu Bridge - Fajara - Boottocht Kotu rivier - Palm Beach Hotel


Hou rekening met het uurverschil ( - 1 uur), of je staat een uur te vroeg in het restaurant voor een stevig ontbijt. Daarna een boottocht op de Kotu River, vlakbij het hotel. Eventjes wennen, want in zo’n bootje fotograferen met een grote zoom vergt concentratie ! Daarna wandelen, tussen en naar de vogels van het Fajara golfterrein en Fajara waterfront ( oevers rivier en kust). Opnieuw overnachting in Palm Beach Hotel ( gratis wifi). (Wire-tailed Swallow, Senegal Thick-knee, Snowy-crowned Robin Chat and Yellow-crowned Gonolek, Striated Heron, Hamerkop, White-backed Night Heron, Black-headed Plover, Pied Kingfisher, Malachite Kingfisher, Wattled Plover, Beautiful Sunbird, Broad-billed Roller)
Palm Beach hotel - Kiang west National Parc - Tendaba camp


Onze eerste rijdag, maar amper 140 km en dus toch weer vooral spotten. Tegelijkertijd maken we kennis met het Gambiaanse binnenland, met zijn altijd lachende bevolking, met de typische chaos op en langs de straten, met de kinderen die je altijd en overal komen begroeten. Gambia heeft 2 hoofdwegen, eentje op elke oever van The Gambia River, vandaag rijden we vooral op de zuidelijke weg. Heel veel spotting stops, bezoek aan Kiang West National Park, logies in Tendaba Camp met zijn ronde hutten vlakbij de oever
Boottocht Gambia rivier - Tendaba regio - Tendaba camp


Voor wie vroeg wakker is : een bijzonder mooie zonsopgang aan de rivier, en massa’s wevers die al druk en met veel lawaai bezig zijn. Daarna een prachtige voormiddag met een boottocht op deGambia rivier, ruim 2 uur geconcentreerd fotograferen en wie weet spotten we ook enkele krokodillen. In de namiddag een tour in de omgeving van Tendaba waar de vogels op ons wachten.Opmerkelijk: ook hier blijven ze heel vaak rustig zitten zelfs al nader je heel dichtbij.
Tendaba camp - hotspots in de omgeving - Bintang bolong river camp


Na een stevig ontbijt via voornamelijk de zuidweg opnieuw wat richting kust. Onze gids zal onderweg vele malen stoppen om te spotten en te fotograferen. Einddoel is het schitterend gelegen Bintang Bolong River Lodge waar je met prachtig zicht op de rivier bij een drankje kan blijven spotten. Het wordt een drankje dat je nooit meer vergeet ! Een onvergetelijke avond en mogelijk een schitterende zonsondergang.
Kartong Bird observatory - Marakissa River Camp


Als afsluiter een rit naar het prachtige Marakissa River camp, met zijn unieke en rustige ligging. Ideaal voor het spotten ( ….uiltjes !!) en ….krokodillen. Zoals altijd : in Gambia rijd je geen 3 kilometer zonder dat de gids zegt “Stop, I see a ……”.
Mandinari River Lodge en omgeving


Mandinari Lodge, en zijn perfecte rustige omgeving : en dus urenlang spotten. Ongetwijfeld zorgt de gids weer voor verrassende, unieke waarnemingen.
(Black headed heron, White-faced Whistling duck, Pied kingfisher, African Jacana, Blue bellied Roller, Great White Egret, Pearl Spotted Owlet, African spoonbill, Giant Kingfisher, Splendid sunbird, ....)
Mandinari River Lodge - Terug naar de luchthaven


Nog eventjes tijd om te spotten. Maar dan, de geheugenkaarten zijn toch vol, ritje naar de luchthaven, en dan aan het werk met 15.000 of meer foto’s…..
Marakissa - Marakissa river camp


Het Marakissa Rivercamp ligt in het zuiden van Gambia, dicht bij de Senegalese grens, aan de oever van een kleine rivier. Het is omgeven door rivier-, struik- en moerasgebieden. Deze biodiversiteit herbergt vele soorten vogels; het kamp staat bekend als een van de beste plekken om vogels te spotten in Gambia. De uitzichten variëren van bush, open veld en rivierlandschap. Er zijn krokodillen en hagedissen in de buurt van het kamp. Niet vergeten ... het diner is hier overheerlijk!!
Marakissa River Camp - Mandinari River Lodge


Na het ontbijt wisselen we Marakissa in voor Mandinari voor onze laatste 2 dagen. De rivierlodge ligt in het dorp Mandinari, 15 min. van het vliegveld en ongeveer 35 min. van het toeristische kustgebied. Het dorp heeft de kreek mangroves aan de ene kant en de rivier Gambia aan de andere kant. We bevinden ons in het hart van het Tambi Wetlands Natuurreservaat. De stuiken en bomen in deze lodge zitten overigens vol met honingzuigers (sunbirds). (Black headed heron, White-faced Whistling duck, Pied kingfisher, African Jacana, Blue bellied Roller, Great White Egret, Pearl Spotted Owlet, African spoonbill, Giant Kingfisher, Splendid sunbird en vele anderen)

20191009-_ABC6818.png

DISCOVER OUR GROUP TOURS FOR 2022
CUSTOMISATION IS POSSIBLE